Skelleftehamn har flera bra restauranger. Söker man sig till ortens utkanter, eller till Skellefteå, hittar man ännu fler caféer och restauranger. Här finner du våra favoriter i och runt Skelleftehamn. 

Kurjovikens sjökrog

Skelleftehamns kanske bästa restaurang. Här kan du under dagtid njuta av en öl eller en kaffe. På kvällen omvandlas lokalen till en krog av hög kvalitet. 

På området ligger även ett microbryggeri, vilket gör hela området kring Kurjoviken till ett riktigt Mekka för den matintresserade. Tyvärr har Kurjovikens restaurangverksamhet bara öppet under sommarhalvåret. Övriga årstider håller Kurjovikens sjökrog öppet för konferenser och andra bokade evenemang enbart.

M/S Stormvind 

Vill du fika med stil passar cafébåten Stormvind utmärkt. Här kan du avnjuta en fika eller en lättare måltid samtidigt som du rör dig runt Skellefteås skärgård, som är ett utflyktsmål i sig självt. 

Kommer du under vinterhalvåret har du även chansen att få avnjuta deras utmärkta julbord. 

Konferens & restaurang Stiftsgården 

I centrala Skellefteå ligger en restaurang som enligt många håller internationella mått. Här kan såväl större sällskap som ett par äta mat av högsta kvalitet i en herrgård med anor från 1500-talet. 

Förutom middagar serveras även en enklare lunchmeny. Ha i åtanke att bara större sällskap serveras under vardagarna, så har du vägarna förbi bör du definitivt stanna under en helgdag. 

Stadskällaren Skellefteå 

Ytterligare en restaurang belägen i centrala Skellefteå är Stadskällaren. Här serveras mat av extremt hög kvalitet, men priset sätts därefter. Utmärkande inslag är exempelvis tryffel och lokalt producerade råvaror. 

Även här finner du en något enklare, men fortfarande fullt så god lunchservering. Passerar du genom Skellefteå och är sugen på mat av det finare slaget får du inte missa Stadskällaren. 

Bryggargatan Bistro 

Ett guldkorn i närheten Skelleftehamn är Bryggargatan Bistro. I centrala Skellefteå, vid stadsparken, ligger denna utmärkta skandinaviska restaurang. Enligt Tripadvisor är det här faktiskt den bästa krogen i Skellefteå, och dess närområde. 

Tips! Enligt Tripadvisor är Bryggargatan Bistro den bästa restaurangen i Skellefteå och dess närområde.

Förutom ett utmärkt utbud av klassisk nordisk mat finns här också ett bra vegetariskt och veganskt utbud.